יזמיות האמנות שירי בן ארצי ואיה שהם פותחות את גלריית ARTSTATION – גלריה חדשה במתחם התחנה בתל-אביב, ולרגל ההשקה פותחות תערוכה של אמנות עכשווית מקוריאה הדרומית – Korean Ride.
התערוכה הקבוצתית כוללת עבודות של 15 אמנים קוריאנים עכשוויים מובילים המציגים ממיטב יצירותיהם בתחומי מדיה שונים כגון ציורי שמן, צילום, פיסול, חריטה על אלומיניום ורישום בדיו ובפחם.
התערוכה מספקת הצצה נדירה לעולם האמנות הקוריאני המרתק והמגוון, ולהלך הרוח התרבותי-חברתי של קוריאה. קשת רחבה אך מגובשת של נושאים מעסיקה את האמנים הקוריאנים הפועלים בשדה האמנות כיום – החל מחיפוש אחר זהות אישית ולאומית, דרך התכתבות עם מסורת האמנות הקוריאנית והשילוב שלה באמנות העכשווית, ועד לעמידה על אידיאל היופי האסייתי אל מול זה המערבי. כמו כן חוקרת ומתשאלת האמנות הקוריאנית העכשווית סמלים תרבותיים קנוניים, ומביעה לעיתים קרובות עמדה ביקורתית נוקבת על חדירת תרבות המערב על רבדיה השונים אל המזרח.
התערוכה בגלריית ARTSTATION תרכז לחלל אחד כמה משמות האמנים הקוריאנים הבולטים בתחום המציגים: סאנגקיון נו, קים ג'ון, דבי האן, צ'אן קוואנג, פארק סאונג-מו ואחרים. אמנים אלו יוצרים עניין בינלאומי רב ונמצאים באוספים החשובים בעולם.
למרות ההיסטוריה היחסית קצרה שלו, שדה האמנות הקוריאני העכשווי הוא בעל מאפיינים ייחודיים ומקוריים אשר הביאו בשנים האחרונות להכרתו ההדרגתית ברחבי העולם, וכן להערכה הולכת וגדלה של שוק האמנות הקוריאני על ידי אספני אמנות ובעלי עניין מן המערב. בד בבד עם עליית כוחה של האמנות הקוריאנית, החלה תסיסה בסצנה האמנותית בסיאול הבירה, עם פתיחתן של גלריות אמנות חדשות וחללי תצוגה שונים.
תערוכת Korean ride תתקיים בן התאריכים 11 במאי – 14 ביולי, בגלריית ARTSTATION שבמתחם התחנה (מבנה 14), רחוב קויפמן 2, נווה צדק, תל אביב.
הגלריה פתוחה בימים ב'-ה' בין השעות 11:00- 22:00
יום ו' בין השעות 14:00-10:00
בשבת בין השעות 22:00-10:00
אתר הבית: http://www.hatachana.co.il
*הכניסה לתערוכה כרוכה בתשלום של 20 ₪.