החל מיום שני ה 10.06 ובמשך שלושה ימים רצופים, נערכו בישראל סדנאות בישול קוריאני על ידי ארבעה שפים קוריאנים שהגיעו לישראל במיוחד על מנת ללמד את השפים הישראלים את סודות המטבח הקוריאני.
על אף שקוריאה הינה מעצמה קולינרית וידועה בכל העולם במנות הייחודיות שלה, בישראל עדיין המטבח אינו מוכר מספיק ולמעט מסעדה אחת בירושלים ואחת בתל אביב לא ניתן למצוא מנות קוריאניות במסעדות אסיאתיות.
על מנת לשנות את המצב הנוכחי, שף יוסי חנוכה ואיש העסקים אייל ויקטור ממו, חברו יחדיו ויזמו את פרויקט "שבוע אוכל קוריאה – ישראל". מטרת הפרויקט הינה לקדם את המודעות של שני המטבחים במדינות השונות ובאמצעות האוכל לקרב בין שני העמים.
הרעיון של הפרויקט נולד לאחר ביקורו המוצלח של השף יוסי חנוכה בדרום קוריאה במהלך חודש מאי 2018. במהלך הביקור, שנתמכה במלואה על ידי שגרירות ישראל בסיאול, בישל השף בכמה אירועים וחשף את המטבח הישראלי בפני קהל קוריאני מגוון, כגון עיתונאים, שגרירי ובלוגרים. במהלך ביקורו בקוריאה, שף חנוכה אף השתתף בתחרות בישול בינלאומית לשפים וזכה במספר מדליות ובכך היה לשף הישראלי הראשון שמשתתף וזוכה בתחרות בישול בקוריאה.
שף חנוכה שהתאהב באוכל ובתרבות הקוריאנית הרגיש שבתור שף זוהי משימה לאומית לחבר בין שני העמים באמצעות האוכל. עבור שותפו לפרויקט, אייל ויקטור ממו, מנכ"ל חברת KOISRA שהינה חברת ייעוץ קוריאני ופועלת משנת 2009 בקידום עסקים בין ישראל לקוריאה, היה זה אך טבעי להירתם ולקדם את הפרויקט יחדיו. השניים פעלו במשך מספר חודשים כדי לקדם את האירוע הראשון במסגרת הפרויקט והודות לתמיכה ושיתוף פעולה עם איגוד השפים הקוריאנים, שגרירות קוריאה בישראל ובית הספר לשפים דן גורמה אירוע סדנאות השפים יצא לדרך.
מימין לשמאל: אייל ויקטור ממו, שף בק סאונג'ון, שף לי קאנגוואן, שף יוסי חנוכה
לסדנאות הבישול הקוריאני נרשמו מעל 100 שפים ישראלים, שפים ממסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג, מוסדות ואחרים. במהלך הסדנאות השפים הקוריאנים לימדו 6 מנות קוריאניות: ביבימבאפ מלכותי, בולגוגי צ'אפצ'ה, טאקאלבי עם פטריות, גאלבי ג'ים, דאקג'אנג'ון וצ'ון. בתום כל סדנה נערכה תחרות בין קבוצות השפים הישראלים. שף חנוכה נמנה עם השופטים יחד עם השגריר הדרום קוריאני ויחד עם בחרו את המנות הטובות ביותר.
שף חנוכה: "סדנאות הבישול הקוריאניות היו הצלחה וכבר קיבלתי פניות משפים ישראלים שרוצים לנסוע לקוריאה לצורך השתלמות והעמקת הידע שלהם בבישול הקוריאני. אני מקווה ששנה הבאה שותפים נוספים יצטרפו ונוכל לערוך אירועים נוספים. בימים אלו אני עובד על הצלע השניה של הפרויקט והיא הבאת שפים ישראלים לקוריאה ועריכת מספר אירועים בסיאול ומקווה ששותפים נוספים יצטרפו".
מימין לשמאל: אייל ויקטור ממו, מנכ"ל KOISRA, צ'וי יונג וואן, שגריר קוריאה בישראל, רביב שוורץ, מנכ"ל דן גורמה
אייל ויקטור ממו: "אירוע סדנאות הבישול הקוריאני עורר עניין מעבר למצופה ואני מקווה ששנה הבאה נוכל גם להנגיש זאת גם לקהל הרחב באמצעות מסעדות ואירועים פתוחים. לדעתי הנגשת האירועים לקהל הרחב היא הדרך הטובה ביותר גם ביצירת מודעות לאוכל הקוריאני וגם תוביל בסופו של דבר להכנסה של אוכל קוריאני לתפריט של המסעדות. אגב, מסעדות ישראליות רבות כבר נתנו את הסכמתם לארח שפים קוריאנים ואנחנו מקווים שנוכל לקדם זאת באירועים הבאים. אין לי ספק שנראה יותר ויותר אוכל קוריאני בישראל בשנה הקרובה."