תערוכת התיירות הבינלאומית השנתית נערכה בגני התערוכה בתל אביב בתחילת השבוע בין ה-5 ל-6 לפברואר, שם השתתפו מדינות רבות וכן דרום קוריאה באמצעות משרד התיירות הממשלתי.
לא הרבה יודעים אבל ישראל הינו יעד תיירותי מועדף על אלפי קוריאנים מידי שנה ולמעשה דרום קוריאה ניצבת במקום הראשון במספר המבקרים בישראל מבין מדינות מזרח אסייתיות אחרות, למעט הודו. נציג קצת מספרים. בשנת 2011 נכנסו בשערי ישראל 32,718 קוריאנים ואילו בשנת 2012 הגיע מספר כמעט זהה של מבקרים (32,724). מעניין לציין כי בשנת 2010, ישראל כיעד תיירות הייתה פופלארית יותר בקרב הדרום קוריאנים שכן מספר המבקרים עמד על 39,595, זאת סביר להניח בשל השינויים הגיאופוליטיים אצל שכנותיה של ישראל אשר נמצאות גם הן על מסלול הטיול של המבקרים הקוריאנים.
כאשר בודקים את הנתונים ומשווים לעומת מדינות אחרות במזרח אסיה מבינים כי למעשה קוריאה מובילה בהיקף התיירים לישראל באופן משמעותי. מיפן שאוכולוסייתה מונה כ-128 תושבים הגיעו בשנת 2012 רק 16,481 מבקרים ואילו מסין עם מספר התושבים הגדול בעולם (מעל 1.3 מיליארד) ביקרו בישראל רק 19,789 תיירים. הודו לעומת זאת, אומנם ניצבת בראש הטבלה של המבקרים לישראל עם 43,360 תיירים בשנת 2012, אך הודו היא מדינה של יותר מ 1.2 מיליארד תושבים, זאת לעומת כ-50 מיליון בדרום קוריאה.
אז מה מעניין את הקוריאנים בישראל?
ישראל נתפסת על ידי הקוריאנים כארץ הקדושה – The Holy Land ולפיכך מרבית התיירים מדרום קוריאה המגיעים לישראל עושים זאת בטיולים מאורגנים בעלי אופי צלייני. גם בעניין זה, היינו אופי תיירות נוצרית, דרום קוריאה היא ייחודית בנוף המזרח אסייתי. בקוריאה ישנם כ-13 מיליון נוצרים (רובם משתייכים לזרם פרוטסטנטים), שהם כ 26% מכלל האוכלוסיה. התיירות היא מבוגרת בעיקר והיא מתמקדת באזוריי התיירות הנוצרים המובהקים כמו ירושלים, נצרת והכנרת.
כאשר מסתכלים על התעבורה מהצד השני, היינו תיירים ישראלים בקוריאה, המצב לצערנו הרבה פחות טוב. לפי נתונים של משרד התיירות הקוריאני, בשנת 2012 ביקרו בקוריאה כמעט 12 אלף תיירים מישראל. גם בתיירות הישראלים לקוריאה נראה שאין מדובר בתיירות צעירים או תרמילאים שכן יותר מ-60% מאלו שביקרו בקוריאה בשנת 2012 היו מעל גיל 41. כמו כן, וזה נתון מסקרן בפני עצמו, 71% מהתיירים הישראלים בשנת 2012 שנכנסו לקוריאה היו גברים. לא ברור מדוע ישנה העדפה של ישראלים גברים לבקר בקוריאה על פני נשים. בדקנו האם עיקר הביקורים היו על רקע עסקי, אך התברר שרק 44 מבקרים בשנת 2012 דיווחו כי הגיעו למטרות עסקים וכי השאר למטרות תיירות בלבד.
בתערוכת התיירות הנוכחית דרום קוריאה ניסתה לקדם את התיירות אליה מישראל, שכן ביחס לתיירות נכנסת ממדינות אחרות, היקף התיירים מישראל הינו 1% ביחס לתיירים ממדינות אחרות. יש כאן פוטנציאל חיובי לגדילה שכן מבחינת התשתיות קוריאה מוכנה לתיירים ישראלים עם טיסות ישירות מתל-אביב לסיאול, 3 פעמים בשבוע על ידי קוריאן איר, סוכניות נסיעות המציעות טיולים מאורגנים וכן מידע רב בשפה האנגלית.
{JFBCGraph image=http://www.koisra.co.il/images/stories/tourism/koreatours4.jpg key=9118}