סוג'ו הוא משקה אלכוהולי פשוט, חסר צבע וריח וטעמו דומה לוודקה. הוא נמכר בכל חנות נוחות במחיר השווה לארבעה וחצי שקלים. הוא עשוי ממים , אתנול ומזיקוק של תפוח אדמה מתוק, מולסה ודייסת גריסים. אך אל ימעיט הקורא בערכו – הסוג'ו הוא מדורת השבט הקוריאנית.
מעל שלושה מליארד (!) בקבוקי סוג'ו נמכרים מידי שנה בקוריאה. הוא המשקה המועדף בכל התכנסות של חברים , עמיתים לעבודה או שותפים עסקיים. על פני מאות בשנים הוא פיתח את היכולת לפתוח לבבות , לקרב אנשים , לגרום להם לשכוח מצרותיהם, להיות קלילים יותר ובעלי מעט חוש הומור ולעשות עסקים ביחד. אין דבר יותר חברי בקוריאה מהמשפט "בא נצא לאכול – אני אקנה לך סוג'ו". פעם נזקקנו נואשות לרכיבים אלקטרונים מסוימים שהיו במחסור והספק הקוריאני לא הסכים למכור לנו. שני בכירים בחברה נתבקשו לטפל בנושא. מנהל השיווק של הספק הוזמן על ידי השניים לארוחת ערב ושתיית סוג'ו. בשעה שתיים בלילה הוא נתן את ההוראה לפתוח את המחסנים ולשלוח את הרכיבים. אגב, למחרת הוא פוטר.
סוג מקורו של הסוג'ו במזרח התיכון. הכובשים המונגולים למדו את ייצור העראק בפרס והביאו אותו לקוריאה במאה השלוש -עשרה. את העראק הראשון הם ייצרו בעיר Keasong כשהם משתמשים בזרעי חיטה ואורז במקום בענבים. משקה זה הפך עם השנים לסוג'ו. עד היום נקרא הסוג'ו המיוצר בעיר זו – Arak-Ju. בשנות הצנע של שנות השבעים והשמונים של מאה שעברה אסרה הממשלה על הכנת סוג'ו מאורז וכך שונו מרכיביו למה שהם היום. הסוג'ו המקורי הכיל 40-45 אחוז אלכוהול, אולם ריכוז האלכוהול במותגים המובילים יורד בשנים האחרונות על רקע הצטרפות נשים וצעירים למעגל השותים ועם המגמה לשמירת הבריאות. מותג הסוג'ו המוביל JINRO מחזיק כמחצית מהשוק עם משקה בריכוז של 19.5%.
נימוסי שתיה
סוג'ו נשתה על פי רוב כשאינו מהול, בכוסיות מיוחדות.
אין זה מנומס להשאיר כוס סוג'ו ריקה. מילוי הכוס מוטל על המסובים האחרים. המוזג יהיה צעיר או זוטר מהשותה. האורח נחשב לבכיר באירוע. אין למלא כוס שאינה ריקה לחלוטין.
הממלא יחזיק את הבקבוק בידו הימנית , כשאצבעות ידו השמאלית נוגעות בזרועו הימנית. מחזיק הכוס אוחז את כוסו באוויר באותו אופן.
הכוס נלגמת לרוב בלגימה אחת ( לעיתים תוך קריאות העידוד – One Shot) בלגימה מול בכיר או מבוגר –יותר מנומס להטות את הפנים לצד על מנת שלא ללגום מול פניו.
בעת השקת כוסות – כוסו של הבכיר או המבוגר תהיה גבוהה יותר.