לפי מיטב זיכרוני, היו לפחות 10 מסעדות ישראליות בקו פנגאן, האי הקטנצ'יק בתאילנד.
אבל, נכון להיום, אין עדיין אין מסעדה ישראלית בקוריאה. אפילו אחת! איך זה יכול היות?
לא מדובר כאן על קוריאה הצפונית שלא כדאי להתקרב אליה עם דרכון ישראלי.
חברה! מדובר כאן על קוריאה הדרומית, המדינה של סאמסונג, יונדאי וקיה! המדינה המערבית במזרח אסיה! אולי תגיעו ותקימו כבר מסעדה ישראלית נורמלית?
מכל מקום, רציתי לאכול אוכל ישראלי. חיפשתי, חיפשתי וחיפשתי..
מצאתי בסוף את האלטרנטיבה המקובלת – האוכל התורכי.
לא חסרות מסעדות תורכיות באזור סיאול. אפשר למצוא בקלות שווארמה תורכית (הנקראת "קבב" על ידי קוריאנים) כמו באיטהאון (Itaewon), הונג-דה (Hong Ik University), מיונג-דונג (Myung Dong) וג'ונג-רו (Jong-Ro).
אבל, רציתי משהו יותר רציני ומכובד משווארמה.
אולי בכל זאת אמצא חומוס, פלאפל ואפילו קובה איפשהו בסיאול הענקית?
בסופו של דבר מצאתי מסעדה תורכית באזור תחנת גאנג נאם (Gang Nam Station), אחד האזורים היקרים ביותר בסיאול:
ראו את הפרטים באתר הבית של Pasha Kebab – www.pashakebab.com
המחיר בסוף השבוע היה 50 ש"ח לכל מנה עיקרית בערך (מחיר סופ"ש בדרך כלל יותר יקר מימי חול), הטעם היה לא רע. הייתי נותן ציון של 8 מתוך 10 (לפי טעמו של קוריאני מנומס ונדיב). מומלץ לעשות הזמנה מראש אם אתם רוצים להגיע למסעדה בערבים וסופ"ש.
מקווה שתיפתח מסעדה ישראלית בסיאול בקרוב ואוכל לנגב פיתה בחומוס כמו שצריך!
דיויד פארק.