כלכלת דרום קוריאה ממשיכה לשמור על מגמת צמיחה ויציבות

בשנת 2011 דרום קוריאה המשיכה לחזק את יציבותה הכלכלית הפנימית וממשיכה לחזק את מעמדה הבינלאומי כאחת מהכלכלות החזקות בעולם. שנת 2010 שהייתה שנת מיתון ומשבר בעולם כולו לא השפיעה רבות על הנמרה האסיאתית אשר שמרה על שיעור צמיחה חיובי גם בעיתות המשבר זאת בהשוואה למדינות אחרות.

עם תחילתה של שנת 2012, מפרסם בית ההשקעות ד"ש בית השקעות בע"מ סקירה כללית על המשק והכלכלה הדרום קוריאנית אשר מציגה נתונים חיוביים וזאת תוך התייחסות למספר נקודות חשובות כגון שינוי המנהיגות בצפון קוריאה, שיעור הצמיחה בשיעור של 3%-4% בשנת 2012, נתוני אבטלה מהנמוכים בעולם (2.9%), מקום שמיני בין עשרת המדינות המובילות באיכות עשיית עסקים וכן היותה היצואנית השישית בגודלה בעולם.

התייחסות והדגשה ניתנת למיקומה האסטרטגי של דרום קוריאה במזרח אסיה, בין יפן וסין. בצפון מזרח, סין הינה המעצמה העולה אשר מגדילה ביקושים וגם יוצרת תחרות מול דרום קוריאה. מנגד כלכלת יפן אשר נפגעה בשל אסון הטבע שפגע בה הביאה לשיפור במעמדה של דרום קוריאה מול יפן בשוק העולמי וזאת בשל תחרות בשווקים זהים בין המדינות. כלכלת דרום קוריאה , אשר כלכלתה נפגעה בשל אסון הטבע שפקד אותה – דבר המסייע לדרום קוריאה בתחרות מולה.

בהתאם לסקירה, הסיבות העיקריות להצלחתה של דרום קוריאה לצלוח משברים כלכליים תלויה בעיקר ביציבות המערכת הבנקאית, ביתרות המט"ח שעומדות לרשות המדינה ובשיעור החוב מהתוצר של המדינה. דרום קוריאה שומרת על דירוג אשראי יציב וגבוה (Moody's – A1, S&P – A) וזאת בשל שמירה על שיעור חוב – תוצר בשיעור של 30% בלבד אשר נחשב נמוך עבור מדינה שאינה בעלת משאבי טבע. 

בית ההשקעות ד"ש מציג את דרום קוריאה באור חיובי וזאת בשל התכנון הכלכלי הארוך טווח שבה מנוהלת הכלכלה שלה. הסקירה מסתיימת בסיכום מעודד במיוחד לאלו המתעניינים בעשיית עסקים בקוריאה וכן בהשקעה בשוק הדרום קוריאיני: "סיכום ההיסטוריה של דרום קוריאה מדהימה, ב- 1948 הוקמה המדינה, מאז עברה מלחמה ארוכה, שלטון דיקטטורי ומספר הפיכות, עד שעוצבה כרפובליקה דמוקרטית ואחת מ- 15 הכלכלות הגדולות בעולם, החברה בארגון ה-OECD  וה- G20. במהלך השנים ידעה קוריאה לשפר את התוצרת שלה ואת מעמדה התחרותי בעולם, כך שמחצית מהתוצר שלה נובע מייצוא. הקוריאנים חושבים לטווח הארוך ומנסים לתקן באופן מתמיד את הטעון שיפור. לא בכדי דירוגה של המדינה עלה בשנה הרביעית ברציפות בדירוג המדינות שקל לבצע בהן עסקים. שר האוצר הקוריאני נקרא גם שר האסטרטגיה, דבר המלמד על חשיבה ארוכת טווח ותכנון מוקפד לעתיד."

לקריאת הסקירה המלאה – ד"ש בית השקעות – קוריאה