ניווט: תוכן תרבות ופנאי

תרבות דרום קוריאה

קוריאה: הסטוריה

קיימות עדויות ארכאולוגיות ופלאוליטיות כי בני אדם חיו בארץ הקרויה כיום קוריאה לפני כ-70,000 שנה. תרבות תקופת הברונזה, שהחלה בערך במאה ה12 לפנה"ס, זירזה את יצירת המדינות הראשונות.

בתקופה כלשהי נוסדה גו-ג'וסיאון (שפירושו הג'גוסיאון המוקדם, ובאופן מילולי – "ארץ שלוות הבוקר") החשובה ובעלת העוצמה הרבה ביותר מבין המדינות המקודמות הללו, ויסודה חשוב מאוד מבחינה סמלית ונושא ערך סנטימנטלי רב לקוריאנים המודרניים. לפי המיתולוגיה, כל הקוריאנים הם בני מייסד המדינה הזו (הדנגון, שם שלאחר מכן נעשה לשמו של מלך גו-ג'וסיאון) ומצאצאיהם של האלים. גו-ג'וסיאון נפלה בפני שושלת האן הסינית ב-10 לפנה"ס. גו ג'וסיאון התפרקה ונעשתה לבוייו הצפונית, ולאחר מכן לגוגוריאו במאה הראשונה. ההאן הקימו בטריטוריות שכבשו נקודות שליטה צבאיות, מכיוון שהם נלחמו על טריטוריות אלה עם מדינת יאן הסינית. הכיבוש הסיני המשיך עד שגוגוריאו השמידה את ללנג (בדרום מנצ'וריה) שנשלטה על ידי סין, ב-313. במקום גו-ג'וסיאון, קמו כוחות אזוריים חדשים. מאלה, שלושה נעשו לדומיננטיים, שלוש הממלכות של גוגוריאו בצפון, באקג'ה בדרום מערב, וסילה בדרום מזרח. הקונפדרציה של גאיה פרחה בדרום עד שהיא סופחה בידי סילה ב-562.

קרא עוד...

תרבות קוריאה

העם הקוריאני משתמש בצבעים עזים עבור המסיבות שלו, ואומרים כי הדבר הוא פרי השפעות מונגוליות. מקובל לראות גוונים עזים של ורוד, צהוב וירוק על חפצים וחומרים שמסמלים מוטיבים קוריאניים מסורתיים. צבעי הבסיס אדום, ירוק, כחול, צהוב ולבן מופיעים בכל יצוג של הדתות העממיות.

קרא עוד...

הסוג'ו SOJU - האלכוהול הקוריאני המסורתי

סוג'ו הוא משקה אלכוהולי פשוט, חסר צבע וריח וטעמו דומה לוודקה. הוא נמכר בכל חנות נוחות במחיר השווה לארבעה וחצי שקלים. הוא עשוי ממים , אתנול ומזיקוק של תפוח אדמה מתוק, מולסה ודייסת גריסים. אך אל ימעיט הקורא בערכו – הסוג'ו הוא מדורת השבט הקוריאנית.

קרא עוד...

אוכל קוריאני

Visitors to Korea will discover a wide array of unique and delicious food.
Korea was once a primarily agricultural nation, and since ancient times rice has been cultivated as Koreans' staple food. These days Korean cuisine also contains a large variety of meat and fish dishes along with wild greens and vegetables. Various preserved food, such as kimchi (fermented spicy cabbage), jeotgal (seafood fermented in salt) and doenjang (fermented soy bean paste) are particularly popular due to their distinctive flavor and high nutritional value.
קרא עוד...

קוריאה: על צייתנות ושירה בציבור

Yonsei Universityאלעד גרין הגיע לסיאול, בירת דרום קוריאה, במסגרת חילופי סטודנטים והופתע לגלות שילוב בלתי אפשרי של מודרניות ומסורת

ללימודים בדרום קוריאה זכיתי להישלח מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, במסגרת חילופי סטודנטים עם אוניברסיטת יונסאיי (Yonsei) שבסיאול, שהינה אחת משלוש אוניברסיטאות הצמרת בקוריאה.

קוריאה, כידוע, מחולקת לשתי מדינות: קוריאה הדרומית וקוריאה הצפונית. מעטים בלבד יודעים כי גם קוריאה הדרומית מחולקת לשניים: סיאול הבירה, וכל השאר.

קרא עוד...

עמוד 6 מתוך 6